PRÍPRAVA
30 minút
NÁROČNOSŤ
ľahké
ČAS VARENIA
35 minút
POČET PORCIÍ
1 porcia
30 minút
ľahké
35 minút
1 porcia
1 plechovka tuniaka Rio Mare Natura po 56 g
110 g zemiakov, neolúpaných a nakájaných na silné plátky
2 lyžičky olivového oleja
1 vajce natvrdo
¼ lyžice červeného vínneho octu
½ lyžičky kapary
15 g nadrobno nakrájaných sušených paradajok v oleji
¼ červenej cibule nakrájanej na tenké plátky
25 g baby špenátu
1 Zahrejte rúru na 200 °C / teplovzdušná 180 °C. Zemiaky premiešajte s olejom a trochou korenia. Vyklopte na veľký plech na pečenie, potom opekajte 30 minút za občasného miešania, kým nebudú chrumkavé, zlaté a prepečené.
2 Medzitým dajte vajcia do malého hrnca s vodou, priveďte do varu a uvarte. Ponorte do misky so studenou vodou a nechajte na niekoľko minút vychladnúť. Olúpte škrupiny a potom nakrájajte na polovice.
3 Vo veľkej šalátovej mise prešľahajte zvyšný olej, červený vínny ocot, kapary a nakrájané paradajky. Okoreňte, pridajte cibuľu, špenát, tuniaka, zemiaky a potom opatrne premiešajte. Navrch ozdobte vajcom.
4 Naservírujte na tanier.
DOBRÚ CHUŤ!
Stampa ricetta
Bielkoviny
g
Kalórie
Kcal
Sacharidy
g
Tuky
g
POSTUP PRÍPRAVY
krok 1
krok 2
krok 3