Zemiaky v papilote s grilovanou makrelou
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
4 veľké zemiaky
2x 120 g balenie grilovanej makrely v extra panenskom olivovom oleji
150 g gréckeho jogurtu
2 mrkvy
2 malé cukety
1 trebuľku alebo inú aromatickú bylinku
niekoľko vetvičiek čerstvej pažítky
20 g extra panenského olivového oleja
čierne korenie
soľ
4 veľké zemiaky
2x 120 g balenie grilovanej makrely v extra panenskom olivovom oleji
150 g gréckeho jogurtu
2 mrkvy
2 malé cukety
1 trebuľku alebo inú aromatickú bylinku
niekoľko vetvičiek čerstvej pažítky
20 g extra panenského olivového oleja
čierne korenie
soľ
Stampa Ricetta
Príprava
1. Rúru predhrejte na 220 °C. Zemiaky umyte a po jednom ich zabalte do alobalu. V rúre pečte asi 45 minút, kým nezmäknú.
2. Kým sa zemiaky pečú, cuketu a mrkvu nakrájajte na veľmi jemné prúžky, tzv. julienne, ochuťte olivovým olejom, soľou
a čiernym korením a nechajte odpočívať, aby sa spojili chute. Pažítku a trebuľku nasekajte nadrobno.
3. Zemiaky rozbalte a pozdĺžne rozkrojte. Na polovicu zemiaka dáme vždy lyžicu jogurtu, ochutenú zeleninu a doprostred filety z grilovanej makrely, navrch pridajte ešte trochu jogurtu. Dochuťte mletým čiernym korením, pažítkou a trebuľkou a podávajte.