Zemiakovo-tekvicové smajlíky


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
2x tuniakový krém Rio Mare Paté
3 zemiaky
300 g olúpané tekvice bez semienok
80 g strúhaného syra gruyère alebo obdobné náhradky
30 g masla
strúhanku
soľ na dochutenie
2x tuniakový krém Rio Mare Paté
3 zemiaky
300 g olúpané tekvice bez semienok
80 g strúhaného syra gruyère alebo obdobné náhradky
30 g masla
strúhanku
soľ na dochutenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Zohrejte niekoľko polievkových lyžíc oleja vo woku a osmažte cesnak, nasekanú jarnú cibuľku a čili papričku. Pridajte tekvicu pokrájanú na kocky, soľ a varte na strednom plameni. V prípade potreby pridajte trochu vody.
2. Nasypte ryžu do pol litra vriacej osolenej vody, znížte plameň, pridajte lyžicu oleja a varte, kým nie je basmati ryža „al dente“ (voda by mala byť úplne absorbovaná). Len čo je ryža uvarená, osmažte ryžu vo woku s tekvicou, pridajte časť odkvapkaného tuniaka a nechajte absorbovať chuť.
Tip šéfkuchára:
Rozdeľte ryžu na taniere a ozdobte zvyšnými kúskami tuniaka. Pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte bielym korením a ozdobte nakrájanou jarnou cibuľkou.