Tuniakový šalát s jablkami a praženými mandľami


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
3 plechovky tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením (po 80 g)
2 červené jablká
20 g mandlí nakrájaných na kúsky
40 ml extra panenského olivového oleja
jedno srdiečko zeleru
hrsť krehkých šalátových lístkov
soľ na dochutenie
3 plechovky tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením (po 80 g)
2 červené jablká
20 g mandlí nakrájaných na kúsky
40 ml extra panenského olivového oleja
jedno srdiečko zeleru
hrsť krehkých šalátových lístkov
soľ na dochutenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Na nepriľnavej panvici restujte dve minúty mandle a miešajte ich alebo obracajte, kým nezačnú voňať a niektoré i tmavnúť.
2. Umyte jablká a neolúpané ich nakrájajte na kocky. Potom ich zmiešajte s tuniakom s citrónom a čiernym korením.
3. Nakrájajte zeler na tenké plátky, pridajte k šalátu a dochuťte olejom a soľou.
4. Naaranžujte šalát do misky, navrch dajte zmes tuniaka s jablkami a posypte praženými mandľami.