Tuniakový šalát s jablkami a praženými mandľami

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
3 plechovky tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením (po 80 g)
2 červené jablká
20 g mandlí nakrájaných na kúsky
40 ml extra panenského olivového oleja
jedno srdiečko zeleru
hrsť krehkých šalátových lístkov
soľ na dochutenie

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji s citrónom a čiernym korením

Objavte viac

Príprava

    1. Na nepriľnavej panvici restujte dve minúty mandle a miešajte ich alebo obracajte, kým nezačnú voňať a niektoré i tmavnúť.

    2. Umyte jablká a neolúpané ich nakrájajte na kocky. Potom ich zmiešajte s tuniakom s citrónom a čiernym korením.

    3. Nakrájajte zeler na tenké plátky, pridajte k šalátu a dochuťte olejom a soľou.

    4. Naaranžujte šalát do misky, navrch dajte zmes tuniaka s jablkami a posypte praženými mandľami.