Tuniakový quiche


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
1 balenie lístkového cesta do kruhovej formy
2x 80 g
150 g strúhaného ementálu
40 g strúhaného parmezánu
100 ml čerstvej smotany
3 vajíčka
1 vetvičku petržlenovej vňate
1 balenie lístkového cesta do kruhovej formy
2x 80 g
150 g strúhaného ementálu
40 g strúhaného parmezánu
100 ml čerstvej smotany
3 vajíčka
1 vetvičku petržlenovej vňate
Stampa Ricetta

Príprava
1. Rúru predhrejte na 200 °C, formu na pečenie s priemerom 24 cm vyložte alobalom. Cesto vložte do formy. Dobre ho pritlačte k stranám formy, cesto vo forme popichajte vidličkou. Pečte 15 minút, kým neprestane byť povrch cesta lepivý, nesmie však začať hnednúť.
2. V mise dobre vyšľahajte vajíčka so smotanou. Pridajte odkvapkaného rozdrveného tuniaka, syr a nasekanú petržlenovú vňať. Znovu premiešajte a zmes nalejte na mierne zapečené cesto. Vráťte do rúry a pečte, kým cesto nezačne lístkovať a nezozlatne. Quiche je možné podávať ešte teplý alebo pri izbovej teplote.