Tuniaková omáčka

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
3x 80 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
200 g paradajkového pyré
1 malú cibuľu
½ strúčika cesnaku
100 ml bieleho vína
1 vetvičku petržlenovej vňate
1 vetvičku bazalky
40 g extra panenského olivového oleja
soľ podľa potreby

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Nakrájajte cibuľu a cesnak a najemno nakrájajte bazalku a petržlenovú vňať. Zmažte cibuľu a cesnak v panvici až do sklovita. Pridajte víno a varte asi 3 minúty, kým sa alkohol odparí.

    2. Pridajte paradajkový pretlak, osoľte a varte asi desať minút. Pridajte odkvapkané mäso tuniaka a nakrájané bylinky, premiešajte všetky ingrediencie dohromady, miešajte asi jednu minútu a omáčku dajte preč z ohňa.

    3. Do omáčky môžete tiež pridať vrecko šafranu, ktorý dodá neobvyklú a zaujímavú chuť.