Tuniak so šalátom z pomarančov a červenej cibule


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
160 g odkvapkaného tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
1 pomaranč
¼ červenej cibule
1 lyžicu extra panenského olivového oleja
vetvičku divokého fenikla
soľ a čierne korenie podľa chuti
160 g odkvapkaného tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
1 pomaranč
¼ červenej cibule
1 lyžicu extra panenského olivového oleja
vetvičku divokého fenikla
soľ a čierne korenie podľa chuti
Stampa Ricetta

Príprava
1. Olúpte pomaranč a starostlivo odstráňte kôstky. Rozdeľte pomaranč na dieliky a opatrne odstráňte tenkú šupku. Môžete vykrájať aj jednotlivé segmenty. Všetko robte nad misou, aby ste si uchovali kvapkajúcu šťavu.
2. V mise zmiešajte dieliky pomaranča, olej, pomarančovú šťavu, najemno nakrájaný fenikel, cibuľu a ochuťte soľou a čiernym korením.
3. Poukladajte tuniaka na tanier a navŕšte naň pomarančový šalát. Ihneď podávajte, najlepšie s chrumkavou bagetou.