Tuniak s humusom, opečeným baklažánom a cherry paradajkami


Zloženie
na 4 porcie potrebuejte:
2 plechovky tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji (po 80 g)
250 g vareného cícera
2 polievkové lyžice tahini (sezamovej pasty)
4 kocky ľadu
1 limetku
50 g extra panenského olivového oleja
1 veľký baklažán
200 g červených, žltých a zelených cherry paradajok
hrsť bazalky
1 strúčik cesnaku
soľ na dochutenie
2 plechovky tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji (po 80 g)
250 g vareného cícera
2 polievkové lyžice tahini (sezamovej pasty)
4 kocky ľadu
1 limetku
50 g extra panenského olivového oleja
1 veľký baklažán
200 g červených, žltých a zelených cherry paradajok
hrsť bazalky
1 strúčik cesnaku
soľ na dochutenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Nakrájajte baklažán na plátky a orestujte s mierne roztlačeným neolúpaným strúčikom cesnaku na nepriľnavej panvici s 30 g oleja. Osoľte a opekajte dozlatista.
2. Dajte tahini do kuchynského robota a spracujte najemno. Pridajte cícer, ľad, štipku soli a limetkovú šťavu a zmixujte na hustú omáčku. Pokiaľ máte radšej krémovejší humus, pridajte trochu vody.
3. Nakrájajte cherry paradajky na kocky a ochuťte zvyškom soli a oleja.
4. Preložte humus na tanier, do stredu dajte tuniaka s trochou jeho oleja a ozdobte baklažánom, cherry paradajkami a bazalkou. Podávajte s pita chlebom.