Tuniak s grilovanými cuketami a bazalkovou omáčkou
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
2x 160 g tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji
3 mladé cukety
3 celé varené zemiaky
hrsť píniových orieškov
zväzok bazalky
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
1 zväzok lístkov rukoly
40 g extra panenského olivového oleja
soľ
2x 160 g tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji
3 mladé cukety
3 celé varené zemiaky
hrsť píniových orieškov
zväzok bazalky
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
1 zväzok lístkov rukoly
40 g extra panenského olivového oleja
soľ
Stampa Ricetta
Príprava
1. Umyte cukety, odrežte im konce a nakrájajte ich po dĺžke na tenké plátky pomocou škrabky na zemiaky. Rozohrejte panvicu a nasucho na nej opražte píniové oriešky a dajte ich bokom. Na rovnakej panvici zohrejte tri lyžice oleja a plátky cukety na nej z oboch strán zľahka opečte.
2. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Bazalku vložte do úzkej vysokej nádoby spolu so soľou a olivovým olejom a tyčovým mixérom ju rozmixujte na kašovitú omáčku.
3. Zemiaky poukladajte na tanier, na ne rozložte cukety a navrch položte tuniaka. Všetko pokvapkajte bazalkovou omáčkou a posypte píniovými orieškami. Servírujte ako predjedlo alebo šalát.
Tip šéfkuchára:
Pre výraznejšiu chuť posypte hŕstkou kapár.