Cestoviny à la puttanesca s tuniakom


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
500 g sušených krátkych cestovín (penne, špirály, mašličky)
menšiu nádobu nakrájaných čiernych olív
2 lyžice kapár
100 ml paradajkového pyré
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice extra panenského olivového oleja
lístky oregana alebo bazalky
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
soľ a čierne korenie
500 g sušených krátkych cestovín (penne, špirály, mašličky)
menšiu nádobu nakrájaných čiernych olív
2 lyžice kapár
100 ml paradajkového pyré
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice extra panenského olivového oleja
lístky oregana alebo bazalky
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
soľ a čierne korenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Cestoviny dajte variť v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale.
2. Medzitým nakrájajte cesnak na plátky a 1 minútu ich opekajte na veľkej panvici s olivovým olejom. Pridajte tuniaka aj s omáčkou, paradajkové pyré, olivy a kapary. Nechajte niekoľko minút prehriať, aby sa chute spojili, nakoniec dochuťte bylinkami, soľou a čiernym korením.
3. Do panvice pridajte uvarené a scedené cestoviny, premiešajte s omáčkou a ihneď podávajte. Pre výraznejšiu chuť môžete posypať čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Tip šéfkuchára:
Teplá večera vo všedný deň? Môžete ju servírovať v priebehu niekoľkých minút bez toho, aby ste museli siahnuť po instantných polotovaroch. Toto jedlo je výživné, pestré a pre celú rodinu!