Špagety à la carbonara s tuniakom a cuketami


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g silných semolinových špagiet
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
3 cukety
2 žĺtky a 1 celé vajce
4 lyžice čerstvej smotany
1 čajovú lyžičku strúhaného parmezánu
40 g extra panenského olivového oleja
soľ a veľa čierneho korenia
350 g silných semolinových špagiet
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
3 cukety
2 žĺtky a 1 celé vajce
4 lyžice čerstvej smotany
1 čajovú lyžičku strúhaného parmezánu
40 g extra panenského olivového oleja
soľ a veľa čierneho korenia
Stampa Ricetta

Príprava
1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Keď začne voda vrieť, pridajte soľ.
2. Nakrájajte cukety na tenké plátky a osmažte ich na panvici na extra panenskom olivovom oleji. Pridajte trochu soli.
3. Do vriacej vody dajte špagety a varte ich, až budú „al dente“.
4. Zmiešajte v mise vajcia a žĺtky so smotanou a parmezánom, pridajte horúce cukety, odkvapkaného tuniaka a potom uvarené scedené cestoviny ešte horúce. Dobre premiešajte, aby cestoviny vstrebali omáčku.
5. Doplňte veľkým množstvom čerstvo mletého čierneho korenia a ihneď podávajte.
Tip šéfkuchára:
Pridajte k cestovinám niekoľko nadrcených lístkov čerstvej bazalky.