Špagetová frittata s tuniakom


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g špagiet
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
40 g extra panenského olivového oleja
50 g vykôstkovaných čiernych olív
30 g píniových orieškov
20 g kapár
čerstvú petržlenovú vňať
2 strúčiky cesnaku
sušenú červenú papriku
soľ
350 g špagiet
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
40 g extra panenského olivového oleja
50 g vykôstkovaných čiernych olív
30 g píniových orieškov
20 g kapár
čerstvú petržlenovú vňať
2 strúčiky cesnaku
sušenú červenú papriku
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Naplňte veľký hrniec vodou. Uveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a uvarte ich. Sceďte ich, keď sú „al dente“.
2. Osmažte v malej panvici na oleji cesnak a papriku. Po zhnednutí vyberte cesnak a papriku a pridajte píniové oriešky, nasekanú petržlenovú vňať a olivy. Minútu restujte. Odstavte a pridajte tuniaka, z ktorého ste predtým zliali olej.
3. Sceďte cestoviny a premiešajte s pripravenou zmesou.
4. Zahrejte nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu, pridajte cestoviny, ktoré rozprestrite po celej panvici a opekajte 8 minút z každej strany, kým sa nevytvorí zlatistá kôra.
Tip šéfkuchára:
Pridajte do zmesi lyžicu hrozienok (zmäknutých vo vode).