Šalát z obilnín s tuniakom a zeleninou


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
200 g jačmeňa
200 g krúp
2x 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
2 cukety
2 mrkvy
1 žltú papriku
1 paradajku
pár lístkov petržlenovej vňate
30 g oleja
soľ
200 g jačmeňa
200 g krúp
2x 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
2 cukety
2 mrkvy
1 žltú papriku
1 paradajku
pár lístkov petržlenovej vňate
30 g oleja
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Vo veľkom hrnci uveďte do varu ososlenú vodu a vsypte do nej jačmeň a krúpy. Prikryte pokrievkou a nechajte asi 15 minút variť, potom vodu sceďte a obilniny presypte do misky.
2. Nakrájajte cukety, mrkvy a papriku na kocky a rýchlo ich osmažte na panvici s olejom a štipkou soli. Nakrájajte paradajky na kocky a jemne nasekajte bazalku.
3. Dajte zeleninu do misky s obilninami, pridajte čiastočne zliateho tuniaka, jemne zamiešajte a podávajte.