Šalát so špargľou, špaldou, tuniakom a dvoma druhmi mrkvy

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
200 g špaldy
2x 80 g tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením
1 zväzok špargle
4 oranžové a fialové mrkvy
30 g nelúpaných mandlí
30 g extra panenského olivového oleja
malý zväzok petržlenu
soľ na dochutenie

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji s citrónom a čiernym korením

Objavte viac

Príprava

    1. Špargľu očistite a odstráňte drevnatú časť stoniek. Potom ju vložte do hrnca s osolenou vodou tak, aby boli vŕšky nad vodou. Od chvíle, keď sa začne voda variť, varte 15 minút.

    2. Do veľkého hrnca dajte variť osolenú vodu. Potom čo dosiahne bod varu, pridajte špaldu a varte u asi 18 minút, kým nezmäkne. Špaldu preceďte a prepláchnite ju pod prúdom studenej vody.

    3. Kým sa špalda a špargľa varia, mrkvu olúpte a nakrájajte na kolieska alebo polovičné kolieska. Mandle nasekajte nahrubo.

    4. V mise zmiešajte mrkvu s mandľami, pridajte nasekanú petržlenovú vňať, citrón a tuniaka s citrónom a korením vrátane šťavy.

    5. Špargľu nechajte odkvapkať, polovicu rozkrájajte pozdĺžne a druhú polovicu na kúsky, rozkrájanú špargľu pridajte k ostatným surovinám. Pridajte špaldu ochutenú olivovým olejom, dobre premiešajte a podávajte.