Rizoto s čakankou, tuniakom a čerstvou petržlenovou vňaťou

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
320 g hnedej ryže
1 brokolicu rozdelenú na jednotlivé ružičky
2 póry
3 hlavy čakanky
2 ks 80 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
170 g syra caprino
1 vetvičku čerstvej petržlenovej vňate
1 lyžičku kurkumy
4 lyžice extra panenského olivového oleja
štipku soli
čerstvo mleté čierne korenie

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Nakrájajte pór a čakanku na plátky. Spolu s ružičkami brokolice, lyžicou extra panenského olivového oleja a štyrmi lyžicami vody ich dajte do hrnca a potom varte so štipkou soli, kým sa tekutina neodparí a zelenina nezmäkne.

    2. Pridajte hnedú ryžu a kurkumu a osmažte asi jeden a pol minúty na stredne silnom plameni.

    3. Uvarte ryžu, do ktorej postupne pridávajte 700 ml vody a neustále miešajte.

    4. Asi dve minúty pred dovarením ryže pridajte syr caprino. Miešajte rýchlo, aby bolo rizoto krásne krémové.

    5. Na ryžu dajte kúsky odkvapkaného tuniaka a ochuťte čiernym korením a čerstvou petržlenovou vňaťou.