Pizza s tuniakom, červenou cibuľou, cherry paradajkami a oreganom
Zloženie
na 1 pizzu potrebujete:
500 g hotového cesta na pizzu
2x 80 g tuniaka Rio Mare s talianskou chilli papričkou
1 sladkú červenú cibuľu
300 g mozzarelly
200 g cherry paradajok
60 g extra panenského olivového oleja
1 čajovú lyžičku oregana
soľ na dochutenie
500 g hotového cesta na pizzu
2x 80 g tuniaka Rio Mare s talianskou chilli papričkou
1 sladkú červenú cibuľu
300 g mozzarelly
200 g cherry paradajok
60 g extra panenského olivového oleja
1 čajovú lyžičku oregana
soľ na dochutenie
Stampa Ricetta
Príprava
1. Predhrejte rúru na 210 °C a nakrájajte mozzarellu na kocky.
2. Vymažte plech na pizzu. Dajte cesto na plech, pritlačte ho prstami a roztiahnite až k okrajom. Povrch jemne potrite olivovým olejom.
3. Na cesto dajte na štvrtky nakrájané cherry paradajky. Cibuľu nakrájajte na tenké plátky, pridajte ju k paradajkám a všetko posypte kockami mozzarelly. Ochuťte štipkou soli, potom pridajte oregano a štedro pokvapkajte olejom.
4. Pečte pizzu v rozpálenej rúre asi 20 minút. Niekoľko minút pred tým, než bude pizza hotová, na ňu pridajte tuniaka. Vďaka tomu do seba nasiakne všetky chute a nevysuší sa. Vyberte pizzu z rúry a podávajte.