Pikantné crostini s tuniakom a omáčkou z cícera


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
200 g vareného cícera
1 strúčik cesnaku
zväzok petržlenovej vňate
morskú soľ
čierne korenie
extra panenský olivový olej
1 citrón v biokvalite
2x 80 g plechovku tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji
pár listov čerstvej bazalky
pár vetvičiek čerstvého rozmarínu
200 g bagety
čerstvý tymián na dekoráciu
200 g vareného cícera
1 strúčik cesnaku
zväzok petržlenovej vňate
morskú soľ
čierne korenie
extra panenský olivový olej
1 citrón v biokvalite
2x 80 g plechovku tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji
pár listov čerstvej bazalky
pár vetvičiek čerstvého rozmarínu
200 g bagety
čerstvý tymián na dekoráciu
Stampa Ricetta

Príprava
1. V kuchynskom robote rozmixujte cícer s cesnakom, pár vetvičkami rozmarínu, petržlenovou vňaťou, soľou, šťavou z polovice citróna a dvoma polievkovými lyžicami olivového oleja.
2. Mixujte, aby ste dosiahli krémovú konzistenciu, ochuťte štipkou čerstvo namletého čierneho korenia. Tuniaka nechajte odkvapkať, nakrájajte na kúsky a zmiešajte s postrúhanou citrónovou kôrou a nasekanou bazalkou.
3. Nakrájajte bagetu na plátky a opečte na horúcom grile.
4. Bagety potrite cícerovou omáčkou, navrch dajte plátky tuniaka a ozdobte vetvičkami tymianu a nastrúhanou citrónovou kôrou.