Pappardelle s tuniakom a artičokami
Zloženie
350 g vaječných cestovín pappardelle
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
3 artičoky
1 strúčik cesnaku
20 g masla
20 g extra panenského olivového oleja
niekoľko vetvičiek čerstvého majoránu
soľ
Stampa Ricetta
Príprava
1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Keď začne voda vrieť, pridajte soľ.
2. Očistite artičoky, rozkrojte ich na polovice a odstráňte tvrdé vonkajšie listy, stonky, tŕnisté špičky a vnútorné štetinky. Potom ich nakrájajte na malé tenké plátky.
3. Mierne osmažte jemne nadrvený strúčik cesnaku na panvici s olejom a maslom, pridajte artičoky. Keď cesnak začne zlatnúť, zmes osoľte, pridajte niekoľko lyžičiek vody a varte ešte asi päť minút. Po celý čas zmes miešajte. Ochuťte majoránom a pridajte kúsky tuniaka.
4. Uvarte cestoviny, sceďte ich a pridajte ich do pripravenej omáčky. Dôkladne zamiešajte a ihneď podávajte.
Tip šéfkuchára:
Ako obmenu tohto receptu môžete počas varenia pridať k artičokám paradajky nakrájané na malé kocky.