Orecchiette s paprikami, tuniakom a rukolou


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g cestovín orecchiette
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 červenú papriku
1 žltú papriku
1 cibuľu
1 zväzok lístkov rukoly
40 g extra panenského olivového oleja
soľ
350 g cestovín orecchiette
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 červenú papriku
1 žltú papriku
1 cibuľu
1 zväzok lístkov rukoly
40 g extra panenského olivového oleja
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Keď začne voda vrieť, pridajte soľ a nasypte do vody cestoviny.
2. Z paprík vykrojte stopky a semenníky a nakrájajte ich na veľké prúžky. Potom nadrobno nakrájajte cibuľku.
Osmažte ju na panvici na oleji, pridajte papriky, osoľte a sprudka opekajte. Papriky často otáčajte, aby zmäkli.
3. Uvarené orecchiette zmiešajte s paprikou a z nich vypečenou šťavou, pridajte zliateho tuniaka a lístky rukoly. Ihneď podávajte.
Tip šéfkuchára:
Pre výraznejšiu chuť posypte hŕstkou kapár.