Mäsové guľky z tuniaka a syru ricotta s paprikou
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
2× 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
150 g čerstvého syra ricotta
2 lyžice strúhaného parmezánu
vetvičku petržlenovej vňate
1 vajce
strúhanku
olivový olej
2 kapie (žltá a červená)
niekoľko čiernych olív
1 strúčik cesnaku
soľ a čierne korenie
2× 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
150 g čerstvého syra ricotta
2 lyžice strúhaného parmezánu
vetvičku petržlenovej vňate
1 vajce
strúhanku
olivový olej
2 kapie (žltá a červená)
niekoľko čiernych olív
1 strúčik cesnaku
soľ a čierne korenie
Stampa Ricetta
Príprava
1. Pečte celé papriky v horúcej rúre na 240 °C počas 30 minút a otáčajte ich pritom, aby na povrchu pekne zhnedli. Po upečení vyberte stopku a semienka, papriky ošúpte, nakrájajte na pásiky a ochuťte troškou nasekanej petržlenovej vňate, plátkami cesnaku a trochou oleja. Zmes osoľte a pridajte olivy.
2. Kým sa pečú papriky, zlejte tuniaka a dajte ho do misy. Pridajte syr ricotta, parmezán, vajce, veľa nasekanej petržlenovej vňate, trošku strúhanky a soli a podľa chuti čierne korenie. Dôkladne premiešajte.
3. Zo zmesi tvorte mierne sploštené guľky, obaľujte ich v strúhanke a potom zmažte z oboch strán na horúcom oleji. Podávajte s paprikou.