Makaróny s tuniakom, čerstvým syrom ricotta a stredomorskými bylinkami
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g krátkych makarónov alebo iného druhu krátkych cestovín
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
200 g čerstvého syra ricotta
2 lyžice extra panenského olivového oleja
hrsť petržlenovej vňate, tymianu a pažítky
nastrúhanú kôra z ½ pomaranča
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
350 g krátkych makarónov alebo iného druhu krátkych cestovín
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
200 g čerstvého syra ricotta
2 lyžice extra panenského olivového oleja
hrsť petržlenovej vňate, tymianu a pažítky
nastrúhanú kôra z ½ pomaranča
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Stampa Ricetta
Príprava
1. Naplňte veľký hrniec vodou. Osoľte a uveďte vodu do varu. Pridajte cestoviny a uvarte ich.
2. Z pomarančovej kôry odstráňte bielu časť a vrchnú kôru nasekajte. Pokrájajte čerstvé bylinky.
3. V mise pripravte syr ricotta, ku ktorému pridáte olej, štipku soli, namleté čierne korenie, časť bylín a trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny. Zmes vymiešajte do hladka.
4. Zlejte cestoviny. Nasypte ich do misy. Zlejte z tuniaka olej a pridajte ho do zmesi, ako aj pomarančovú kôru. Dobre premiešajte.
5. Zvyšnými bylinkami posypte cestoviny pri podávaní.
Tip šéfkuchára:
Nahraďte pomarančovú kôru citrónom.