Makaróny s tuniakom a restovanou zeleninou


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g makarónov
160 g tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
1 mrkvu
1 cuketu
1 jarnú cibuľku
200 g cherry paradajok
40 g extra panenského olivového oleja
pár lístkov petržlenovej vňate
soľ
350 g makarónov
160 g tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
1 mrkvu
1 cuketu
1 jarnú cibuľku
200 g cherry paradajok
40 g extra panenského olivového oleja
pár lístkov petržlenovej vňate
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Nakrájajte jarnú cibuľku najemno, nakrájajte mrkvu a cuketu na rezance veľkosti zápalky a paradajky rozkrojte na polovice.
2. Do vriacej vody pridajte soľ a nasypte do nej cestoviny. Vo veľkej panvici nahrejte trochu oleja a pridajte cesnak. Pridajte cibuľku, mrkvu a cuketu, pár minút zeleninu restujte a dochuťte soľou.
3. Zlejte opečenú zeleninu, odstráňte cesnak a vložte do panvice rozpolené paradajky a 3 minúty zmažte. Potom do panvice vráťte zeleninu a pridajte varené a scedené cestoviny. Minútu nechajte všetko na panvici a pridajte scedeného a vidličkou posekaného tuniaka.
4. Odstavte z platne a dozdobte ručne natrhanou petržlenovou vňaťou.