Makaróny à la norma s tuniakom


Zloženie
350 g makarónov
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 dlhý baklažán
50 g tvrdého syra ricotta
500 g zrelých paradajok
dve štipky bazalky
1 strúčik cesnaku
30 g extra panenského olivového oleja
olej na vyprážanie
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Keď začne voda vrieť, pridajte soľ.
2. Nakrájajte baklažán na tenké kolieska, osoľte, orestujte vo vrstve vriaceho oleja, osušte na kuchynskom papieri a odložte bokom.
3. Sparte paradajky vo vriacej vode, aby sa lepšie lúpali, odstráňte šupku a nakrájajte na kúsky. Osmažte cesnak na panvici s extra panenským olivovým olejom, pridajte paradajky, osoľte a niekoľko minút duste.
4. Do vriacej vody pridajte cestoviny, uvarte ich a zlejte. Potom do nich vlejte paradajkovú omáčku, z ktorej predtým vyberiete cesnak, pridajte nasekanú bazalku a zliateho tuniaka. Opatrne premiešajte.
5. Nakoniec pridajte vyprážané baklažány a navrch nasypte strúhaný tvrdý syr ricotta. Ihneď podávajte.
Tip šéfkuchára:
Pri vyprážaní cesnaku na oleji pridajte čili papričku.