Losos s baklažánom


Zloženie
2x 150 g lososových filiet Rio Mare v olivovom oleji
2 baklažány
2 stonky zeleru
2 zrelé paradajky
½ cibule
4 lyžice extra panenského olivového oleja
2 lyžice vykôstkovaných čiernych olív
2 lyžice píniových orieškov
1 lyžičku kapár
1 lyžičku vínneho octu
hrsť nakrájanej petržlenovej vňate
cukor a soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Baklažány nakrájajte na kocky, cibuľu a zeler nasekajte a paradajky ošúpte a nakrájajte.
2. Na lyžici oleja osmažte cibuľu a zeler, pridajte čajovú lyžičku cukru a vínneho octu a zahrievajte, kým sa tekutina nevyparí.
3. Pridajte baklažán, štipku soli a olej. Opekajte na silnom plameni 5 minút, potom pridajte olivy, paradajky, kapary a opražené píniové oriešky.
4. Lososa ohrejte a odkvapkaného položte na baklažánovú zmes, nakoniec posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Tento variant môžete obmeniť nahradením baklažánu žltou paprikou.
Tip šéfkuchára:
Baklažán je výživný, má ľahkú a jemnú chuť. Pred prípravou sa odporúča plod rozkrojiť, osoliť, nechať „vyplakať“ a vylúčenú tekutinu vysušiť papierovým obrúskom, baklažán tak nebude horký.