Losos s avokádovým dipom a cherry paradajkami


Zloženie
2x 150 g lososových filiet Rio Mare v olivovom oleji
2 avokáda
½ červenej cibule
šťava z limetky
300 g cherry paradajok
hrsť nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice extra panenského olivového oleja
soľ, čerstvo namleté čierne korenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Cibuľu jemne nakrájajte a jednu tretinu paradajok nasekajte.
2. Avokádo umyte a rozrežte na polovicu, vyberte kôstku a obsah vydlabte lyžicou. Roztlačte ho vidličkou a všetko zmiešajte spolu so šťavou z limetky, petržlenovou vňaťou a štipkou soli.
3. Zvyšné paradajky rozpoľte, osoľte, okoreňte a zalejte olejom.
4. Odkvapkaného lososa servirujte na tanieri s avokádovú omáčkou a cherry paradajkami.
Tip šéfkuchára:
Použitie avokáda je mnohostranné, môžete ho použiť do zeleninového šalátu, na prípravu nátierky i krémovej omáčky. Chuť tohto ovocia trochu pripomína oriešky. Avokádo je výživné a prospešné pre ľudské zdravie, vďaka tomu sa pomaly dostáva do všeobecného povedomia. Na okamžitú spotrebu vyberajte plody, ktoré sú mäkšie na dotyk. Nesmú byť tvrdé, ani na povrchu poškodené.