Linguine s tuniakom, olivami a parmezánom


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g cestovín linguine
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
30 g vykôstkovaných a nasekaných čiernych olív
1 citrón s neošetrenou kôrou
50 g parmezánových hoblín
vetvičku čerstvej petržlenovej vňate
1 kávovú lyžičku umytých solených kapár
40 g extra panenského olivového oleja
soľ
350 g cestovín linguine
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
30 g vykôstkovaných a nasekaných čiernych olív
1 citrón s neošetrenou kôrou
50 g parmezánových hoblín
vetvičku čerstvej petržlenovej vňate
1 kávovú lyžičku umytých solených kapár
40 g extra panenského olivového oleja
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Uvdte do varu veľké množstvo vody. Keď začne voda vrieť, pridajte do nej soľ. Pridajte cestoviny a varte, kým nie sú hotové.
2. Nastrúhajte citrónovú kôru a nahrubo nasekajte petržlenovú vňať. Potom v miske zmiešajte kúsky zliateho tuniaka, petržlenovú vňať, kapary, olivy a citrónovú kôru. Do takto pripravenej omáčky pridajte niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili cestoviny, prisypte scedené cestoviny linguine, riadne premiešajte, ozdobte parmezánovými hoblinami a ihneď podávajte.
Tip šéfkuchára:
Nahraďte petržlenovú vňať štipkou oregana a veľkým množstvom čierneho korenia.