Linguine s tuniakom a hráškom


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g kvalitných cestovín linguine
60 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 mrkvu
1 zelerovú vňať
½ cibule
200 g čerstvého vylúpaného hrášku
1 zrelú paradajku
30 g extra panenského olivového oleja
čerstvú petržlenovú vňať
soľ
350 g kvalitných cestovín linguine
60 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 mrkvu
1 zelerovú vňať
½ cibule
200 g čerstvého vylúpaného hrášku
1 zrelú paradajku
30 g extra panenského olivového oleja
čerstvú petržlenovú vňať
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Naplňte veľký hrniec vodou. Uveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a uvarte ich.
2. Umyte zeleninu. Nakrájajte mrkvu a paradajky na kocky. Nakrájajte zeler, nasekajte cibuľu a petržlen.
3. V panvici s olivovým olejom osmažte zeleninu (okrem petržlenovej vňate a paradajok). Pridajte hrášok a asi 10 minút všetko duste. Pridajte soľ a kocky paradajok, zliateho tuniaka a petržlenovú vňať. Asi po minúte zmes odstavte.
4. Sceďte cestoviny a ochuťte zmesou. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!
Tip šéfkuchára:
Nahraďte hrášok cuketou nakrájanou na rezance.