Lahodné mrkvové lievance


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
2 tuby lososového krému Rio Mare Paté
225 g múky
2 vajcia
250 ml mlieka
1 vrecko instantného droždia na koláče a piškóty
50 g čerstvej smotany na šľahanie
maslo
2 mrkvy
soľ na dochutenie
2 tuby lososového krému Rio Mare Paté
225 g múky
2 vajcia
250 ml mlieka
1 vrecko instantného droždia na koláče a piškóty
50 g čerstvej smotany na šľahanie
maslo
2 mrkvy
soľ na dochutenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Rozbite vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov. Zohrejte mlieko a vmiešajte doň droždie. Miešajte, kým sa nerozpustí. Pridajte múku, žĺtky a štipku soli.
2. Pridajte 50 g rozpusteného masla a olúpané a nastrúhané mrkvy. Vyšľahajte zvlásť smotanu a bielky, oboje dotuha, jemne oboje vmiešajte do mliečnej zmesi.
3. Nechajte cesto niekoľko minút odpočívať. Vymažte nepriľnavú panvicu trochou masla, nalejte na ňu cesto (na každý lievanec asi jednu lyžicu) a osmažte z oboch strán dohneda.