Klasický tuniakový šalát s červenou cibuľkou a varenými vajcami


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
2x 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
4 vajcia
1 malý biely hlúb zeleru
1 červenú cibuľku
niekoľko dlhých nakladaných kapár
20 g extra panenského olivového oleja
soľ a čierne korenie
2x 160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
4 vajcia
1 malý biely hlúb zeleru
1 červenú cibuľku
niekoľko dlhých nakladaných kapár
20 g extra panenského olivového oleja
soľ a čierne korenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Nakrájajte cibuľu na kolieska a namočte ju v osolenej vode, aby bola lepšie stráviteľná. Uvarte natvrdo vajcia (8 minút), zlejte ich a olúpte.
2. Kým sa varia vajcia, jemne nakrájajte zeler, pridajte kapary, olej a veľa soli. Uvarené vajcia nakrájajte na plátky. Vajcia, zliateho tuniaka (nakrájaného na kúsky) a cibuľku pridajte k zeleru.
3. Jemne premiešajte, ochuťte množstvom čerstvo namletého korenia a podávajte.