Hrianka s tuniakom a strateným vajcom


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
1 silný krajec domáceho chleba
tuniakový krém Rio Mare Paté
1 vajce
½ červenej cibule
hrsť šalátových listov
extra panenský olivový olej
1 lyžička octu
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
1 silný krajec domáceho chleba
tuniakový krém Rio Mare Paté
1 vajce
½ červenej cibule
hrsť šalátových listov
extra panenský olivový olej
1 lyžička octu
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Opečte chlieb na grile. Medzitým nakrájajte cibuľku najemno a nechajte ju na panvici s trochou oleja a soľou zosklovatieť.
2. V hrnci uveďte do varu vodu s octom. Keď sa voda začne variť, rozbite do vody vajcia a varte 3 minúty, kým sa bielok nezspevní.
3. Na chlieb položte šalát, namažte ho bohatou vrstvou tuniakového krému, pridajte vajcia a posypte osmaženou cibuľkou a trochou korenia. Podávajte ihneď.
Tip šéfkuchára:
Odštartujte ráno týmito chutnými raňajkami a doplňte ich jablkovou šťavou.