Hrach a tuniak s aromatickou ryžou


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
4x 160 g balenie tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
300 g dlhozrnnej ryže
1 malú červenú cibuľu
2 lyžice sezamových semienok
1 vrecko šafranu
40 ml olivového oleja
soľ
4x 160 g balenie tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
300 g dlhozrnnej ryže
1 malú červenú cibuľu
2 lyžice sezamových semienok
1 vrecko šafranu
40 ml olivového oleja
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Uveďte do varu liter osolenej vody. Pridajte ryžu a vrecko šafranu a ryžu sceďte, len čo je pripravená (asi 12 minút).
2. Cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte dohneda v malej panvici s olejom a sezamovými semienkami, zmažte dozlatista.
3. Posypte ryžu opraženou cibuľou a opečenými sezamovými semienkami. K ryži pridajte na tanier Rio Mare tuniaka a uvarený hrášok a ihneď podávajte.
Tip šéfkuchára:
Osmažte nakrájanú cibuľu v oleji alebo na masle. Pridajte 350 g ryže a smažte 4 minúty za stáleho miešania. Pridajte 6 dl vývaru a varte 15 minút na miernom plameni bez miešania. Po uvarení pridajte trochu masla alebo oleja a oddeľte vidličkou zrnká ryže.