Fusilli s tuniakom, paradajkami, mozzarellou a bazalkou


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g cestovín fusilli
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
200 g mozzarelly
3 zrelá a šťavnaté paradajky, napr. San Marzano
niekoľko lístkov bazalky
1 krajec domáceho chleba
extra panenský olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ
350 g cestovín fusilli
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
200 g mozzarelly
3 zrelá a šťavnaté paradajky, napr. San Marzano
niekoľko lístkov bazalky
1 krajec domáceho chleba
extra panenský olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ
Stampa Ricetta

Príprava
1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Keď začne voda vrieť, pridajte soľ a nasypte do vody cestoviny.
2. Medzitým nalámte chlieb na veľké kusy a tie osmažte v panvici s nepriľnavým dnom na troche oleja s jedným strúčikom cesnaku. Chlieb tak nasiakne chuť a bude chrumkavý.
3. Nakrájajte paradajky na hrubšie plátky a potom na polovice, trochu ich osoľte a pokvapkajte olejom. Pridajte mozzarellu nakrájanú na malé kúsky a zliateho tuniaka.
4. Sceďte cestoviny, pridajte ich do omáčky, posypte chrumkavým chlebom a listami bazalky a ihneď podávajte.
Tip šéfkuchára:
Pridajte hrsť vykôstkovaných čiernych olív.