Cestoviny s tuniakom, červenou cibuľkou a rozmarínom


Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g penne alebo iného druhu krátkych cestovín
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
2 červené cibuľky
2 malé vetvičky rozmarínu
30 g extra panenského olivového oleja
1 dl bieleho vína
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
350 g penne alebo iného druhu krátkych cestovín
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
2 červené cibuľky
2 malé vetvičky rozmarínu
30 g extra panenského olivového oleja
1 dl bieleho vína
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
Stampa Ricetta

Príprava
1. Naplňte veľký hrniec vodou. Uveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a uvarte ich.
2. Nakrájajte cibuľku na hrubé plátky a opečte ju na panvici s olejom. Pridajte víno a varte, kým sa neodparí. Pridajte nasekaný rozmarín a štipku soli. Všetko duste na miernom ohni za stáleho miešania, kým cibuľka nezmäkne. Odstavte a pridajte tuniaka, z ktorého ste predtým zliali olej.
3. Sceďte cestoviny a pridajte ich do zmesi. Posypte čerstvo namletým čiernym korením. Dobrú chuť!
Tip šéfkuchára:
Posypte cestoviny strúhaným parmezánom.