Basmati ryža s tuniakom a tekvicou
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g ryže basmati
1 tekvicový plátok
2x 80 g tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji
2 čerstvé jarné cibule
½ červenej čili papričky
soľ
biele korenie
350 g ryže basmati
1 tekvicový plátok
2x 80 g tuniaka Rio Mare v extra panenskom olivovom oleji
2 čerstvé jarné cibule
½ červenej čili papričky
soľ
biele korenie
Stampa Ricetta
Príprava
1. Zohrejte niekoľko polievkových lyžíc olivového oleja vo woku a usmažte cesnak, nakrájanú jarnú cibuľku (odložte stonky) a nakrájanú čili papričku. Pridajte tekvicu nakrájanú na kocky, soľ a varte na strednom plameni. V prípade potreby pridajte trochu vody.
2. Nasypte premytú ryžu do pol litra slanej vriacej vody, zmiernite plameň, pridajte lyžicu oleja a pokračujte vo varení, kým nie je basmati ryža „al dente“ (voda by mala byť úplne absorbovaná).
3. Po uvarení prehrejte ryžu vo woku spolu s tekvicou, pridajte časť odkvapkaného tuniaka a nechajte absorbovať chuť.