Jemné citrónové rizoto

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
350 g guľatozrnnej ryže
150 g lososových filiet Rio Mare v olivovom oleji
chemicky neošetrený citrón
½ cibule
1 strúčik cesnaku
zväzok petržlenovej vňate
1,5 litra rybieho alebo zeleninového vývaru
50 g masla

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Filety z lososa v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    Rizoto je tradičný taliansky pokrm, ktorého základom je guľatozrnná ryža. Jeho príprava ponúka nekonečné množstvo variácií, pretože sa doň hodí veľa pochúťok. My vám ponúkame delikatesu s rybím mäsom a citrónovou kôrou.

    Postup prípravy:

    1. Nakrájajte cibuľu a cesnak dohromady. Petržlenovú vňať nasekajte oddelene. Nastrúhajte citrónovú kôru a vytlačte šťavu z ½ citróna.

    2. Vo väčšom hrnci zľahka opražte cibuľu a cesnak na polovici masla, pridajte ryžu a nechajte zhruba 3 minúty restovať. Zalejte citrónovou šťavou a postupne, keď sa tekutina vyvarí, pridávajte horúci vývar. Pravidelne miešajte.

    3. Dve minúty pred dokončením pridajte odkvapkané filety rozdelené na kúsky spolu s petržlenovou vňaťou, citrónovou kôrou a zostávajúcim maslom. Rizoto by malo mať typickú krémovú konzistenciu. Ihneď podávajte.