Jemné citrónové rizoto
Zloženie
350 g guľatozrnnej ryže
150 g lososových filiet Rio Mare v olivovom oleji
chemicky neošetrený citrón
½ cibule
1 strúčik cesnaku
zväzok petržlenovej vňate
1,5 litra rybieho alebo zeleninového vývaru
50 g masla
Stampa Ricetta
Príprava
Rizoto je tradičný taliansky pokrm, ktorého základom je guľatozrnná ryža. Jeho príprava ponúka nekonečné množstvo variácií, pretože sa doň hodí veľa pochúťok. My vám ponúkame delikatesu s rybím mäsom a citrónovou kôrou.
Postup prípravy:
1. Nakrájajte cibuľu a cesnak dohromady. Petržlenovú vňať nasekajte oddelene. Nastrúhajte citrónovú kôru a vytlačte šťavu z ½ citróna.
2. Vo väčšom hrnci zľahka opražte cibuľu a cesnak na polovici masla, pridajte ryžu a nechajte zhruba 3 minúty restovať. Zalejte citrónovou šťavou a postupne, keď sa tekutina vyvarí, pridávajte horúci vývar. Pravidelne miešajte.
3. Dve minúty pred dokončením pridajte odkvapkané filety rozdelené na kúsky spolu s petržlenovou vňaťou, citrónovou kôrou a zostávajúcim maslom. Rizoto by malo mať typickú krémovú konzistenciu. Ihneď podávajte.