Fusilli s tuniakom, paprikou a zemiakmi
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g cestovín fusilli
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
½ červenej papriky a ½ žltej papriky
1 zemiak
niekoľko vykôstkovaných olív
1 pór
100 g cherry paradajok
40 g extra panenského olivového oleja
čerstvú petržlenovú vňať
soľ
350 g cestovín fusilli
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
½ červenej papriky a ½ žltej papriky
1 zemiak
niekoľko vykôstkovaných olív
1 pór
100 g cherry paradajok
40 g extra panenského olivového oleja
čerstvú petržlenovú vňať
soľ
Stampa Ricetta
Príprava
1. Naplňte veľký hrniec vodou. Uveďte vodu do varu a osoľte ju. Pridajte cestoviny a uvarte ich.
2. Nakrájajte papriky na malé kúsky. Oškrabte zemiak a nakrájajte ho na malé kocky. Nakrájajte pór a cherry paradajky prekrojte na polovice.
3. V panvici osmažte pór na olivovom oleji. Pridajte zemiakové kocky a soľ. Pridajte papriky a cherry paradajky. Miešajte v panvici asi 10 minút. Dochuťte nasekanou petržlenovou vňaťou a olivami. Odstavte.
4. Pridajte scedené cestoviny a niekoľko lyžíc vody, v ktorých sa cestoviny varili, pridajte tuniaka bez oleja, všetko dobre premiešajte a podávajte ešte horúce.
Tip šéfkuchára:
Nahraďte olivy lyžicou kapár.