Lososové filety s ľahkým zemiakovým šalátom
Zloženie
2x 150 g lososových filiet Rio Mare v olivovom oleji
5 stredne veľkých zemiakov
1 fialovú cibuľu
2 lyžice kapár
hrsť vykôstkovaných olív
3 lyžice citrónovej šťavy
3 lyžice extra panenského olivového oleja
hrsť najemno nasekanej petržlenovej vňate
soľ, čerstvo namleté čierne korenie
Stampa Ricetta
Príprava
1. Zemiaky uvarte v šupke a nechajte ich vychladnúť. Potom ich ošúpte, nakrájajte na kolieska a vložte do misy.
2. Cibuľu nakrájajte tiež na tenké kolieska a pridajte ju spolu s olivami, kapary a petržlenovou vňaťou k zemiakom. Olej a citrón vyšľahajte metličkou, aby sa obe substancie spojili. Zálievkou prelejte šalát, dochuťte čiernym korením, riadne premiešajte a dajte chladiť.
3. Na teflónovú panvicu zlejte trochu oleja z lososa a zohrejte na strednú teplotu. Opatrne pridajte rybie filety a z oboch strán ich prehrejte. Lososa servírujte s chladeným zemiakovým šalátom.
Tip šéfkuchára:
Šalát môžete pripraviť aj deň vopred, aby zemiaky získali čas „natiahnuť“ arómu všetkých prísad. Pokiaľ si šalát takto pripravíte, chystanie večere vám zaberie maximálne 5 minút.