Bodkovaná hrášková polievka
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
1 tubu tuniakového krému Rio Mare Paté 100 g
300 g mrazeného hrášku
1 bielu cibuľu
1 zemiak
600 ml zeleninového vývaru
40 g extra panenského olivového oleja
soľ na dochutenie
1 tubu tuniakového krému Rio Mare Paté 100 g
300 g mrazeného hrášku
1 bielu cibuľu
1 zemiak
600 ml zeleninového vývaru
40 g extra panenského olivového oleja
soľ na dochutenie
Stampa Ricetta
Príprava
1. Nasekajte cibuľu najemno, olúpte zemiak a nakrájajte ho na kocky. Orestujte zeleninu s trochou soli na panvici s olivovým olejom, zamiešajte a niekoľko minút ju opekajte.
2. Pridajte hrášok a zeleninový vývar a varte asi 15 minút alebo do zmäknutia. Zložte polievku z platne, dajte suroviny do mixéra a rozmixujte do podoby primerane hustej polievky.
3. Rozdeľte polievku do štyroch misiek a vytlačte priamo na polievku bodky z tuniakového krému.
4. Pobavte sa pri zdobení polievky, obdivujte vzniknutý efekt a vychutnajte si konečný výsledok.