Paradajková kaša s tuniakom

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
2x 160 g konzervy tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
5 plátkov tvrdého chleba
5 zrelých paradajok
1 strúčik cesnaku
1 malú cibuľu
veľa bazalky
40 g slnečnicového oleja
soľ a čierne korenie

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Nakrájajte tvrdý chlieb na malé kúsky. Nasekajte cibuľku a cesnak a osmažte ich na panvici s 30 g oleja. Pridajte chlieb a nechajte ešte niekoľko minút prehriať. Pridajte paradajky, olúpané a nakrájané na kocky.

    2. Dochuťte soľou, pridajte 1 pohár vody a všetko duste 20 minút.

    3. Zmes s paradajkami rozdeľte do 4 misiek, pridajte nasekanú bazalku a kúsky zliateho tuniaka. Pokúste sa umiestniť kúsky tuniaka do stredu misiek. Dozdobte troškou zostávajúceho oleja a korením. Tento pokrm môžete podávať teplý aj studený.