Tuniak s kandizovanými cherry paradajkami a praženými píniovými orieškami
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
500 g cherry paradajok
2x 160 g tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
20 g píniových orieškov
50 g extra panenského olivového oleja
1 lyžicu cukru
soľ
500 g cherry paradajok
2x 160 g tuniaka Rio Mare vo vlastnej šťave
20 g píniových orieškov
50 g extra panenského olivového oleja
1 lyžicu cukru
soľ
Stampa Ricetta
Príprava
1. Predhrejte rúru na 120 °C, položte cherry paradajky na pekáč, osoľte, pridajte trochu oleja a posypte cukrom.
2. Nechajte ich piecť v rúre asi hodinu a 20 minút.
3. Opražte píniové oriešky na panvici s nepriľnavým povrchom bez pridávania ďalších prísad. Pri pražení ich neustále miešajte.
4. Zlejte tuniaka a podávajte s paradajkami aj so šťavou, ktorá zostala v pekáčiku. Ozdobte opraženými píniovými orieškami.