Plátky tuniaka s paradajkami a marinovanou zeleninou

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
1 mladú cuketu
1 tvrdšiu paradajku
½ žltej papriky
¼ bielej cibule
3 lyžice citrónovej šťavy (alebo jablčného octu)
3 lyžice extra panenského olivového oleja
petržlenovú vňať
lístky bazalky
soľ a čierne korenie

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Odkrojte konce cukety a odstráňte semienka z papriky. Cuketu, papriku a cibuľu nakrájajte na kocky a pokvapkajte citrónovou šťavou a olivovým olejom. Osoľte a okoreňte podľa chuti a nechajte najlepšie hodinu marinovať v chladničke.

    2. Nakrájajte paradajku na kocky, pridajte najemno nasekané bylinky, ochuťte štipkou soli a zmiešajte s marinovanou zeleninou. Zeleninovú zmes naservírujte na tanier a do stredu rozprestrite tuniaka. Ozdobte niekoľkými listami šalátu a podávajte.

    Môžete doplniť krajcom celozrnného chleba.