Ryža basmati vyprážaná vo woku s tuniakom a tekvicou
Zloženie
na 4 porcie potrebujete:
350 g ryže basmati
1 plátok tekvice
2x 80 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
2 čerstvé jarné cibuľky
½ pálivej čili papričky
soľ
biele korenie
350 g ryže basmati
1 plátok tekvice
2x 80 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
2 čerstvé jarné cibuľky
½ pálivej čili papričky
soľ
biele korenie
Stampa Ricetta
Príprava
1. Zohrejte niekoľko polievkových lyžíc oleja vo woku a osmažte cesnak, nasekanú jarnú cibuľku a čili papričku. Pridajte tekvicu nakrájanú na kocky a soľ a varte na strednom plameni. V prípade potreby pridajte trochu vody.
2. Nasypte ryžu do pol litra vriacej osolenej vody, stlmte plameň, pridajte lyžicu oleja a varte, kým nie je ryža „al dente“ (voda by mala byť úplne absorbovaná). Len čo je ryža uvarená, vo woku ju osmažte s tekvicou, pridajte časť odkvapkaného tuniaka a nechajte absorbovať chuť.
Tip šéfkuchára:
Rozdeľte ryžu na taniere a ozdobte zvyšnými kúskami tuniaka. Pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte bielym korením a ozdobte nakrájanou jarnou cibuľkou.