Špagety à la carbonara s tuniakom a cuketami

Zloženie

na 4 porcie potrebujete:
350 g silných semolinových špagiet
160 g tuniaka Rio Mare v olivovom oleji
3 cukety
2 žĺtky a 1 celé vajce
4 lyžice čerstvej smotany
1 čajovú lyžičku strúhaného parmezánu
40 g extra panenského olivového oleja
soľ a veľa čierneho korenia

Stampa Ricetta

Zdieľať recept

Použitý produkt

Tuniak v olivovom oleji

Objavte viac

Príprava

    1. Uveďte do varu veľké množstvo vody. Keď začne voda vrieť, pridajte soľ.

    2. Nakrájajte cukety na tenké plátky a osmažte ich na panvici na extra panenskom olivovom oleji. Pridajte trochu soli.

    3. Do vriacej vody dajte špagety a varte ich, až budú „al dente“.

    4. Zmiešajte v mise vajcia a žĺtky so smotanou a parmezánom, pridajte horúce cukety, odkvapkaného tuniaka a potom uvarené scedené cestoviny ešte horúce. Dobre premiešajte, aby cestoviny vstrebali omáčku.

    5. Doplňte veľkým množstvom čerstvo mletého čierneho korenia a ihneď podávajte.

    Tip šéfkuchára:

    Pridajte k cestovinám niekoľko nadrcených lístkov čerstvej bazalky.